Kopen of Huren ?

Wanneer je Portugal liever eerst ervaart voordat je de grote stap neemt om te iets kopen, kun je natuurlijk eerst huren. Je hebt dan alle tijd om te onderzoeken of jouw keuze voor jou de beste is. Informeer via onze contactpagina naar de mogelijkheden.

Een advocaat.

Wanneer je koopt zonder makelaar, dan is het zeker aan te raden om een advocaat te nemen bij de aankoop van onroerend goed, zij checken of alles juridisch  in orde is. De kosten van een advocaat zijn berekend in de totale extra kosten. Ook kan de advocaat een Portugees belastingnummer voor je aanvragen. 

De totale kosten koper.

Als koper moet je rekening houden met de extra kosten bij een aankoop. De totale kosten zijn de aankoopprijs plus 10%. Bij het ondertekenen van een voorlopig koopcontract is een aanbetaling van 20% van de aankoopprijs gebruikelijk in Portugal. 

enkele voordelen.

Het leven in Portugal is een heel stuk voordeliger dan in Nederland. De dagelijkse boodschappen, uitgaan, winkelen en natuurlijk de meeste belastingen, zoals gemeente belasting, onroerendgoedbelasting, wegenbelasting enz. 

Rondleiding op afstand

Voor velen is Portugal al gauw 2000 km reizen. Een live WIFI rondleiding door het door u gekozen project behoort tot de mogelijkheden. Vraag informatie aan via onze contactpagina.

De auto

Wanneer je de auto uit Nederland meeneemt en deze wilt importeren in Portugal, doe dat snel na aankomst, neem een bewijs van uitschrijving mee van de gemeente waar je hebt gewoond. Neem een bewijs van inschrijving mee waar je in Portugal woont. Voldoe je niet aan deze eisen dan lopen de kosten voor import al snel op naar 4 tot 5 duizend euro.

Contact !

Adres: Barroca da Estrada 5
Postcode: 6185 - 314
Plaats: Orvalho - Portugal

  • info@123portugal.eu
  • www.123portugal.eu